Otsi

esmaspäev, 19. jaanuar 2009

Kogemusõppereis Helsingisse

8.-10. jaanuar 2009 toimus projekti Networking for the benefit of children kogemusõppereis Helsingisse. Esindatud oli 3 mittetulundusühingut: Hea Algus, Perede ja laste nõuandekeskus ja Lelula. Kaasa olid kutsutud 5 omavalitsuse esindajad Tartust, Puhjast, Audrust, Torist ja Sindist, kelle igapäevased töökohustused on seotud laste ja peredega.

Ülevaate Helsingi linnas lastele ja peredele suunatud tegevustest ja teenustest saime juba 2008 aasta oktoobris, kui projektipartnerid Minna Tukeva ja Ira Hyyrynen Soomest aitasid viia läbi koostööseminari Tartus Hea Alguse keskuses.

Õppereisi eesmärgiks oli tutvuda ja saada häid praktilisi töökogemusi. Külastati Hermanni perekohvikut, Pieniperheyhdisty ja Punahilkka perekeskust, Jakomäki mängukeskust ja Meri-Rastilantie Varase Toetamise Maja.

Mõistsime, et eestlastel on veel palju õppida sellest, mida Soome riik ja omavalitsused on laste ja perede heaks teinud viimase 50.aasta jooksul. Väärtustada tuleb ühingute ja kohaliku omavalituse vahelist partnerlust ja süsteemset koostööd.

*Kogemusõppereisi rahastas Põhjamaade Ministrite Nõukogu.

Kommentaare ei ole: